Вебінар «Євроінтеграція: забезпечення стійкого розвитку вищої освіти та суспільства в Україні» (25.07.2023 р., онлайн)

25 липня 2023 р. відбувся кластерний захід з цифровізації та інновацій для суспільного розвитку – вебінар «Євроінтеграція: забезпечення стійкого розвитку вищої освіти та суспільства в Україні».

Організаторами заходу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні та Національні експерти з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ спільно з Міністерством освіти і науки України.

Метою заходу було поширення провідного досвіду та моніторингу результатів проєктів за напрямом Розвиток потенціалу вищої освіти, забезпечення синергії між проєктами, що працюють у певному кластері, просування тематичних пріоритетів Програми ЄС Еразмус+, зокрема якості, цифровізації та інклюзії.

До вебінару долучились близько 70 представників проєктів CBHE Програми ЄС Еразмус+, закладів вищої освіти та наукових установ. Також учасники мали змогу переглянути захід на YouTube-каналі НЕО в Україні.

ПРОГРАМА заходу

З вітальним словом до учасників звернулись Михайло ВИННИЦЬКИЙ, Заступник Міністра освіти і науки України, Національний експерт з реформування вищої освіти, та Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні.
Питання інновацій, цифровізації та міжнародної співпраці у ЄПВО (за результатами навчального візиту до Католицького університету Лювену) представили Національні експерти з реформування вищої освіти Ірина ЗОЛОТАРЬОВА, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, професор кафедри інформаційних систем, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, та Ірина СІКОРСЬКА, керівник Центру міжнародної освіти, Маріупольський державний університет.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів:

  • Презентація “Інновації, цифровізація та міжнародна співпраця у ЄПВО” (Національні експерти з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+  – І.ЗОЛОТАРЬОВА, І.СІКОРСЬКА) – за посиланням.

Під час вебінару  було презентовано результати наступних проєктів:

  • Рамка цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян (598236-EPP-1-2018-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP-dComFra-Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens) – за посиланням.
  • Медіація: підготовка та трансформація суспільства (599010-EPP-1-2018-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP-MEDIATS-Mediation: training and society transformation) – за посиланням (оновлюється).
  • Посилення ролі ЗВО в промисловій трансформації в контексті парадигми Industry 4.0 в Грузії та Україні (609939-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP-HEIn4-Boosting the role of HEIs in the industrial transformation towards the Industry 4.0 paradigm in Georgia and Ukraine) – за посиланням.
  • Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та стійкості (609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP-UniClaD-Enhancing capacity of universities to initiate and to participate in clusters development on innovation and sustainability principles) – за посиланням.
  • Підтримка визнання кваліфікацій для українських університетів (609995-EPP-1-2019-1-PL-EPPKA2-CBHE-SP-QuaRSU-Qualifications recognition support for Ukrainian universities) – за посиланням.
  • Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP-WARN-Academic Response to Hybrid Threats) – за посиланням.
  • Діджиталізація економіки як елемент стійкого розвитку України та Таджикистану (618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP-DigEco-Digitalization of economic as an element of sustainable development of Ukraine and Tajikistan) – за посиланням.
  • Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату (619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP-CLIMAN-Synergy of educational, scientific, management and industrial components for climate management and climate change prevention) – за посиланням (оновлюється).
Попередня UAScience.Reload запрошує до участі в опитуванні українських науковців